Tid : 3 timer.
Personer : 10 personer.
Cheesecake Jorbær.
Ingredienser :
Bund :
150 g Digestive kiks.
60 g Smør.
Cheesecreme :
500 g Jordbær.
4 dl Fløde.
300 g Philadelphia flødeost.
100 g Hvid Chokolade.
50 g Creme Fraice.
3 spk. Vanilije pasta.
50 g Sukker.
7 blade husblas.
Sådan gør du :
Springform 24 cm beklædes med bagepapir i bunden. Og siden beklædes med kageplast. Se billede.
Bund :
Kiks knuses i plasticpose med en kagerulle. Smør og knust kiks kommes i en gryde. Smøret smeltes, kiks og smør røre sammen. Kiksemassen fordelses i bunden af springformen, brug evt. bunden af et glas. Så bliver bunden jævn.
Cheese creme:
1. Husblas ligges i en skål med kold vand til husblas bliver bløde.
2. Jordbær og sukker varmes i en gryde til sukkeret er smeltet. 250 g af den fine saft hældes fra i en skål - skal bruges senere.
3. Husblas kommes i gryden med jordbær og sukker. Brug derefter stavblender til at blende jordbær og husblas sammen.
4. Jordbærmassen sættes til afkøling på køkkenbordet. Skal afkøles til 32 grader. Eller lille finger lun.
5. Philadelphia ost og fløde kommes i en skål og piskes stiv. Derefter kommes creme fraice, vanilje pasta og smeltet hvid chokolade i samme skål. Røres godt sammen til en sammenhængende masse.
6. Jordbærmassen med husplas er nu 32 grader. Jordbærmassen kommes i en stor skål. Lidt efter lidt kommes ostemassen ned til jordbær og husblas. Der røres godt til en sammenhængende masse.
7. Ostecremen hældes over kikse bunden. Massen fordeles.
8 . Sættes på køl i to timer.
Gele :
1. Jordbær saft fra tidligere varmes op med 4 blade husblas. Husk det må ikke koge. Geleen skal være 32 grader .Hvis geleen er for varm, kan overfladen på cheesecaken smelte, og man får en grumset gele på toppen af chesscaken. Har man evt, mange bobler i geleen efter for meget røring i gele Kan geleen hældes gennem en si, når den hældes over cheesecaken.
Meget lækker og cremet cheesecake. Jordbær kan skiftes ud med anden frugt.
Cheesecaken er pyntet med krystalisertet hvid chokolade, lakridskrymmel og friske jordbær.